Novi udarac za Kloppa: Redsi ostaju bez Firmina?

Čeka ga žestoka kazna?

Novi udarac za Kloppa: Redsi ostaju bez Firmina?

Endin Čaušević, foto: EPA

Fudbaleri Liverpoola u petak su u gradskom derbiju savladali Everton sa 1:0 i tako se plasirali u narednu rundu FA Kupa.

Međutim, nakon utakmice najviše se pričalo o sukobu Roberta Firmina i Masona Holgatea. Ovaj dvojac imao je sukob blizu aut linije nakon što je Firmino završio u reklamama poslije jednog duela sa Holgateom.

Tada je nastao pravi haos na terenu, a fudbaler Evertona nakon utakmice izjavio je da ga je Firmino vrijeđao na rasnoj osnovi. FA je pokrenuo istragu odmah nakon završetka meča, a ukoliko se ispostavi da je napadač Redsa kriv očekuje ga žestoka kazna.

Iz FA su saopštili da će uskoro biti poznato kakva je odluka, te da još uvijek pokušavaju utvrditi da li je Firmino vrijeđao Holgatea na rasnoj osnovi. Ukoliko Brazilac bude kriv prema svemu sudeći bit će suspendovan na čak deset utakmica.

Potražite više informacija na temu Premier league:

To su sigurno veoma loše vijesti za Jurgena Kloppa koji je u samo nekoliko dana ostao bez važnih igrača. Prvo se povrijedio Mohamed Salah, dok je Philippe Coutinho otišao u Barcelonu. Eventualna suspenzija Firmina bit će dodatni udarac za Liverpool.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi