Novi veliki transfer Juventusa: Stiže Lacazette?
Foto: EPA

Francuz od ljeta u Torinu?

Novi veliki transfer Juventusa: Stiže Lacazette?

Midhat Šljivak

Francuski napadač Alexandre Lacazette mogao bi karijeru nastaviti u Italiji.

Prema navodima francuskih medija, interes za 25-godišnjeg napadača pokazuje torinski Juventus i on bi od narednog ljeta mogao obući dres Stare dame.

Zvijezda Lyona već se ranije povezivala s mnogobrojnim evropskim velikanima. Najviše se spominjao Arsenal, ali do transfera nikad nije došlo.

Međutim, Lacazette je spreman na odlazak što je nedavno i sam potvrdio.

"Mislim da je došlo vrijeme da idem. Želim se okušati negdje drugo, želim promijeniti sredinu. Ja ću nastaviti dalje raditi i čekaću pravu šansu", istakao je Lacazette.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Juventus je spreman da za sjajnog napadača izdvoji oko 40 miliona eura. Njega aktuelni ugovor s Lyonom veže do 2019. godine, a ove sezone Lacazette igra zaista odlično i postigao je 21 pogodak u 24 nastupa u svim takmičenjima.

Njegov dolazak u Torino značio bi i vjerovatni odlazak hrvatskog napadača Marija Mandžukića.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije