Novi vlasnik Fiorentine u klub dovodi najveće ime još od Batistute!

Bit će ovo zanimljivo ljeto u Firenci

Novi vlasnik Fiorentine u klub dovodi najveće ime još od Batistute!

Američki milijarder italijanskog porijekla Rocco Commisso postao je prije nekoliko sedmica i zvanično novi vlasnik Fiorentine.

Commisso će, kako prenose italijanski mediji, ovog ljeta imati samo jednu glavnu transfer metu, a ona se zove Gonzalo Higuain.

Popularni Pipita još uvijek ne zna gdje će nastaviti karijeru nakon što se iz Chelseaja vratio u Juventus, a trenutno se za njegove usluge 'otimaju' brojni klubovi.

U prvom redu tu se spominju Roma i Fiorentina, ali ukoliko Commisso odriješi svoju kesu, koja je vrlo duboka, onda će sigurno pridobiti Higuaina i u klub dovesti najveće ime od Gabriela Batistute.

Inače, bogatstvo Commissa se procjenjuje na vrtoglavih 4,9 milijardi eura, a ukoliko odluči uložiti nešto veću sumu novca klub iz Firence bi ponovo mogao biti u samom vrhu evropskog fudbala.

Kada je u pitanju Higuain, njegov brat i agent Nicolas, otkrio je prije nekoliko dana da za njega postoji samo jedan klub trenutno, a to je Juventus.

"Ja sam u Buenos Airesu, a Gonzalo je ovdje sa suprugom i kćerkom, na odmoru. Želim pojasniti da nismo razgovarali ni sa kim drugim. Moj brat još ima ugovor s Juventusom", kazao je Nicolas Higuain, dodavši:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Gonzalo želi poštivati ugovor i stoga planira ostati u Juventusu još dvije godine. Njegovi nastupi u Juveu su bili dobri i igranje za neku drugu momčad u Italiji nije djelotvorno rješenje. Ne želim da nekoga uvrijedim, ali Gonzalo u Italiji može da igra samo za Juventus".

"Mislim da bi ovo mogla biti Gonzalova godina. Ima toliko snage i odlučnosti, i želi završiti karijeru u Juveu", zaključio je brat argentinskog napadača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi