Panika na Svjetskom prvenstvu: Požar izbio u hotelu, fudbalerke u strahu

Na Novom Zelandu

Panika na Svjetskom prvenstvu: Požar izbio u hotelu, fudbalerke u strahu

Haris Zilić

U Australiji i na Novom Zelandu u toku je Svjetsko prvenstvo za fudbalerke koje se igra od 20. jula do 20. augusta, a start prvenstva je ponudio nekoliko zanimljivih mečeva.

Ipak, danas je u prvom planu izbila vandredna situacija u Auckalndu.

U hotelu u kojem su smještene reprezentativke Novog Zelanda izbio je požar i počeo je da zahvata sprat gdje su bile smještene fudbalerke.

Fudbalerke su u velikoj panici bježale, otvarale prozore, izlazile kroz stažnje ulaze, preko sporednih stepenica za opasnost.

Totalna panika i među ostalim u hotelu,a navodno je požar došao iz hotelske kuhinje,.

Oglasi

Požar je ugašen brzom reakcijom vatrgoasaca u Auckalndu, a u narednim danima znat će se šteta u hotelu.

Najviše je nastradala kuhinja i dio restorana gdje su fudbalerke imale obroke.

Policija u Aucklandu vrši istragu, a tamošnji mediji pišu da je 34-godišnji muškarac namjerno podmetnuo požar, tako što je lako zapaljiv predmet postavio ispred stražnjih vrata od kuhinje.

Tragom medija policija je i privela pomenutog muškarca, ali i nastavila opsežnu istragu.

Ovaj događaj je svakako uznemirio učesnike Svjetskog prvenstva koje je od prvog dana bilo vrhunski organizovano i sa punim tribinama.

Reprezentativke Novog Zelanda vratile su se u svoje sobe, a vidjet ćemo da li će mijenjati hotel tokom Mundijala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi