Totalni haos na utakmici Lige prvaka: Gore tribine, meč prekinut
FOTO: Twitter

Nemile scene sa Malte

Totalni haos na utakmici Lige prvaka: Gore tribine, meč prekinut

Haris Zilić

Nemile scene na Malti u utakmici prvog pretkola Lige prvaka između Hamruna i Maccabi Haife. Atmosfera na tribinama je od samog meča bila uzavrela.

Nažalost sve je eskaliralo sredinom drugog poluvremena.

Došlo je do tuče i obračuna dvije navijačke grupe, a gostujući navijači su bacali baklje na teren i na tribine.

U jednom trenutku baklja izazvala manji požar na trbini nakon čega je utakmica prekinuta. Ponašanje navijača za svaku osudu koji su tako evropsku sezonu otvorili na neslavan način.

Oglasi

Prekid je bio pri rezultatu 0:2 za goste iz Izraela koji su dominirali u ovoj utakmici pa još više čudi ovakvo ponašanje gostujućih navijača.

Da će ovo biti utakmica na ivici prekida dalo se naslutiti i u prvom poluvremenu.

Navijači Maccabija su bacali baklje na teren, a jedna baklja je napravila vidljivu štetu na terenu stadiona Hamruna.

Ispred stadiona također je bilo varnica, policija je imala pune ruke posla, a prvaka Izraela sigurno čeka kazna nakon svih dešavanja na Malti.

Oglasi

[twitter]https://twitter.com/AndrewDempsey98/status/1678849613820829697[/twitter]

Vidjet ćemo koja će konačna odluka biti i da li će se utakmica nastaviti.

Inače, Hamrun je u sjajnoj seriji posljednjih nekoliko sezona. Prošle sezone su u drugom pretkolu Konferencijske lige eliminisali bh. predstavnika Velež.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Izraelski navijači su i ranije imali slične ispade po evropskim utakmicama, ali sada su možemo reći pretjerali i snosit će velike posljedice.

Top Komentari

ALLSTAR
Free Palestine...
0 3
SamoZrinjski
Vidi neonacista i fašista u komentarima ?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi