Novo čudo od djeteta odbilo Real i Barcelonu, pa izabralo Borussiju Dortmund

Ne želi preskakati stepenice

Novo čudo od djeteta odbilo Real i Barcelonu, pa izabralo Borussiju Dortmund

Eldar Ganibegović

Red Bull Salzburg stekao je renome rasadnika talenata.

Posljendji u nizu svakako je nevjerovatni norveški napadač Erling Haaland, a njegovim putem mogao bi i 19-godišnji Karim Adeyemi.

Ovaj napadač eksplodirao je ove sezone u dresu Salzburga, a na 27 utakmica postigao je 15 pogodaka u svim takmičenjima. Tome je dodao i tri asistencije.

U kvalifikacijama za Mundijal u Kataru 2022. godine debitovao je za reprezentaciju Njemačke i odmah postigao pogodak protiv Armenije. Odigrao je tri utakmice, a još je dodao i asistenciju u državnom timu.

Za njegove usluge zainteresovani su bili Barcelona, Real Madrid i Liverpool, no čini se da ovaj momak nije htio da preskače stepenice, pa je odabrao Borussiju Dortmund kao svoju sljedeću destinaciju, prenosi BILD.

Poznato je da Borussia pruža mnogo šanse mladim fudbalerima, te je i on tu vidio prostor za napredak i potpunu fudbalsku afirmaciju.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Navodno je dogovorio sve s klubom iz Njemačke, a jedino je još ostalo da dogovor oko obeštećenja postignu Borussia i Salzburg. Adeyemija ugovor s austrijsim timom veže do ljeta 2024. godine.

Zanimljivo, on ja u mlađim kategorijama igrao za minhenski Bayern, a u Salzburg je stigao iz U19 tima Unterhachinga 2018. godine.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Śmeker007
RBS je odrzao press konferenciju, i receno je da ce BVB dobiti igraca, a Bayern i Barca zainteresovani bili, a odakle Reala izvukoste to ni sami ne znate..
8 2
IvanKing
Ma on će tamo ostati jedno dvije tri sezone i ako ispuni očekivanja odmah će ga u Bayern umjesto Lewe, dotad će probati nagovoriti Lewu da ostane kod njih, posto Haaland vjv ide ili u Real ili u Premier Ligu, a prvoklasnu špicu nije danas naći tako lako.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti