Niko nije rekao brutalniju istinu o Barceloni kao sinoć španski novinar

Rafael Hernandez potpuno iskren

Niko nije rekao brutalniju istinu o Barceloni kao sinoć španski novinar

Eldar Ganibegović

Barcelona se sinoć oprostila od učešća u Ligi prvaka ove sezone.

Katalonski tim je doživio novi debakl od Bayerna, u Minhenu je bilo 3:0 i pobjedom Benfice protiv kijevskog Dynama (2:0), preostalo im je da svoj evropski put nastave u Evropskoj ligi.

Blaugrana je u šest utakmica u grupi E osvojila sedam bodova i to sa samo dva postignuta pogotka (dvije pobjede od 1:0 protiv Dynama i remi s Benficom 0:0), što je definitivno poražavajuće.

Bez dlake na jeziku, očigledno vruće glave nakon sinoćnjeg poraza, o ovom timu govorio je Rafael Hernandez, španski novinar.

Prvo se dodatakao veterana Gerarda Piquea:

"Sudeći po načinu na koji igra Pique, pitam se da li mu je uopšte stalo do kluba. Odradio je svojih 90 minuta i sada nastavlja sa svojim životom bez problema", smatra Hernandez i dodaje o Albi:

Oglasi

"Nadam se da je ovo bio posljednji evropski meč Jordija Albe u Barceloninom dresu. Mingueza je večeras eksplodirao gore od Albe na Anfieldu 2019. godine."

Nije imao lijepe riječi ni za Ter Stegena:

"Ter Stegen bi trebao da promijeni svoju profesiju i umjesto golmana postane posmatrač ptica. Naša jedina nada je da Newcastle kupi Ter Stegena što prije, ali čak ni oni mu ne bi dali ni pola plate koju ima u Barceloni. Dobio je produženje ugovora do 2025. godine, isto kao i Lenglet."

"Bartomeu bi trebao da bude krivično gonjen zbog obnavljanja ugovora Albi, Piqueu i Ter Stegenu. On i Rossell su sigurno sada sretni. Misija je ostvarena", zaključio je.

Nimalo lijepe riječi nije imao ni za Depaya:

Oglasi

"On nema ono što je potrebno da igra za veliki klub. Izgleda kao svjetska klasa igrajući protiv slabijih timova za reprezentaciju Holandije, mada je bio vrijedan porez uprave jer je stigao bez obeštećenja."

"Dembele je bezvezan igrač. Njegov krajnji prozivod je trčanje naprijed i uzaludni pokušaji driblinga", dodao je o 'vječno povrijeđenom' Francuzu.

Riječi hvale imao je samo za Lionela Messija koji je ljetos napustio klub:

"Messi je godinama nosio potopljeni Titanik na leđima, a prije dvije godine je zamalo sam osvojio tripletu. Nevjerovatno. Barcelona bez Messija ide u Evropsku ligu, dok je Juventus bez Ronalda završio prvi u grupi ispred aktuelnog prvaka Evrope."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Problem nije u tome da Barcelone igra u Evropskoj ligi, već u tome što sada znamo da ni to takmičenje ne možemo osvojiti. Možda će Haaland doći na Nou Camp u 2022. godini, ako Dortmund dođe na gostujući meč Evropske lige", zaključuje Hernandez.

Podsjetimo, Barcelona će u Evropskoj ligi igrati po prvi put nakon 17 godina.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1582456981
Dobar je sa ovim kako ce Haaland doc u Barcelonuu... Covjek sve tacno rekao..
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti