Messi efekat: Barcelona je bez Argentinca drugorazredni evropski klub

Sve je jasno

Messi efekat: Barcelona je bez Argentinca drugorazredni evropski klub

E. Ganibegović

Barcelona je sinoć u 6. kolu Lige prvaka doživjela debakl od Bayerna, bilo je 3:0.

Taj poraz, uz pobjedu Benfice nad Dynamom (2:0), značio je i ispadanje iz Lige prvaka, a nakon 17 godina klub će se naći u Evropskoj ligi, drugom po snazi evropskom klupskom takmičenju.

Ono što je zanimljivo, jeste da kroz svoj 17-godišnji boravak u Barceloni, Lionel Messi nije igrao u Evropskoj ligi. Katalonski div je posljednji put Evropsku ligu igrao u sezoni 2003/04., a Messi je debitovao sezonu poslije, 2004/05.

Sedamnaest godina nakon toga, Messi je napustio Barcelonu, a Barcelona Ligu prvaka. Messi efekat, reklo bi se.

"Messi je godinama nosio potopljeni Titanik na leđima, a prije dvije godine je zamalo sam osvojio tripletu. Nevjerovatno. Barcelona bez Messija ide u Evropsku ligu, dok je Juventus bez Ronalda završio prvi u grupi ispred aktuelnog prvaka Evrope", istakao je Rafael Hernandez, španski novinar, nakon sinoćnje utakmice.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Podsjetimo, Messi je s Barcelonom Ligu prvaka osvojio četiri puta, a posljednji put 2015. godine otkada je klub u velikom padu.

Ove sezone je Argentinac s PSG-om prošao u osminu finala i to kao drugoplasirani u grupi A s 11 bodova, bodom manje od prvoplasiranog Manchester Cityja.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Goldfinger
Ma ovo je bilo jasno svima koji su sutnuli loptu u životu bar jednom. Covjek pješke igra već 3 godine, ali ce uvijek izmisliti neki gol ili asistenciju. Sa njim su bar izbacivali ove ekipe srednje klase (Benfica).
6 0
Vienner
Niste puno pogrijesili u naslovu
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti