Novo ime na Maksimiru: Stigao napadač iz Serije A

Potpisan petogodišnji ugovor

Novo ime na Maksimiru: Stigao napadač iz Serije A

Hrvatski šampion Dinamo i službeno je predstavio novo pojačanje. Riječ je o 23-godišnjem Bruni Petkoviću koji je prve ozbiljnije korake napravio upravo na Maksimiru.

Petković se još kao junior otisnuo u inostranstvo, tačnije u Italiju gdje je promijenio veliki broj klubova, a u Dinamo stiže iz Bologne. Sa zagrebačkim klubom je, kako je saopšteno danas na konferenciji za medije, potpisao petogodišnji ugovor.

"Moja je velika želja bila vratiti se. Prve ozbiljne korake napravio sam u Dinamu još prije 10 godina. Nakon toliko godina u inostranstvu, i toliko, recimo, traženja... Svaki igrač misli da je imao težak put, pa tako i ja. Mislim da je ovo pravi korak, da napokon pokažem talent o kojem su manje-više svi oko mene pričali. Zasad brojke i statistika ne pokazuju o meni ono što mislimo i struka i ja. Na meni je da se pokažem i dokažem", kazao je Petković.

Na dovođenju još jednog napadača je insitirao trener Nenad Bjelica, a da li ovo ujedno i znači odlazak Armina Hodžića, koji u posljednje vrijeme baš i nije u prvom planu, ostaje da se vidi.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Ono što je interesantno, jeste da Petković u 43 utakmice koliko je odigrao u Seriji A nije postigao niti jedan gol.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi