Novo ime za kultni Nou Camp
Foto: EPA

Stadion Barcelone dobija novo ime

Novo ime za kultni Nou Camp

Kako bi povećali prihode u Barceloni proteklih mjeseci intenzivno pregovaraju sa sponzorom koji bi katalonskom klubu mogao donijeti čak 400 miliona eura. 

Prvi korak ka povećanju prihoda najprije je bio novi ugovor s Nikeom, ali pravi posao predstavlja prodaja imena stadiona Camp Nou. U Barceloni, naime, za promjenu imena stadiona na period od 30 godina traže 400 miliona eura i u tu svrhu su angažovali kompaniju Van Wagner, koja je vodeća na području sportskog marketinga.

Prema informacijama iz španskih medija, pregovori uveliko traju sa Grifolsom. Radi se o jednoj od vodećih evropskih firmi čiji je fokus na produktima krvne plazme, a ujedno je i lider po distribuciji svojih lijekova diljem svijeta. Što je najvažnije, ova kompanija je upravo iz Barcelone i nije pomjerila svoje sjedište ni nakon referendumske krize u ovom dijelu Španije. 

Ideja je da stadion Barcelone dobije i 'prezime', odnosno da uz svoje službeno ime nosi i naziv sponzora. Tako bi se, u slučaju dogovora između dvije strane, stadion od iduće sezone 30 godina zvao "Nou Camp Grifols".

Podsjetimo kako je prošle sezone predstavljen projekt novog Nou Campa. Tom prilikom Nou Camp će semodernizirati, dobiti nove sadržaje, poput restorana, tribine će biti u potpunosti natkrivene, a kapacitet će biti povećan sa sadašnjih 100.000 na 105.000. Osim stadiona, obnovit će se i dvorana Palau Blaugrana koja se nalazi u sklopu kompleksa. Uredit će se i okolica stadiona, te povećati parkiralište na koje će stati 5000 automobila.

Obnova stadiona kreće sljedeće godine i trajat će četiri godine. 

 

 

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi