Novo kinesko ludilo: Na stolu je nestvarna ponuda za Wilfrieda Zahu
Za Dalian Yifang već igraju dvojica itekako poznatih fudbalera. Tu su Belgijanac Yannick Carrasco, te Argentinac Nico Gaitan (Foto: EPA)

Ponovo se spominju ogromne cifre

Novo kinesko ludilo: Na stolu je nestvarna ponuda za Wilfrieda Zahu

M. Šljivak

Fudbaler Crystal Palacea Wilfried Zaha dobio je nevjerovatnu ponudu iz Kine.

Ekipa Dalian Yifang, koju sa klupe predvodi legendarnji Nijemac Bernd Schuster, ponudila je reprezentativcu Obale Slonovače čak 50 miliona eura za četiri godine.

Ako ponudu prihvatu, Zaha će biti jedan od najplaćenijih igrača svijeta, jer bi mu Kinezi platili i porez, a ponuđeno mu je i preko tri miliona eura u dodatnim bonusima.

Ni to nije sve. Zaha bi dobio i besplatna putovanja avionom u Veliku Britaniju kada bi on to poželio, što je svakako ponuda koja se teško odbija.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kineski klub će službenu ponudu londonskom timu za Zahu poslati početkom januarskog prelaznog roka, a 26-godišnjem fudbaleru su već ponudili navedene uslove.

Zaha u Crystal Palaceu zarađuje oko 145.000 eura sedmično, a ugovorom za ovaj tim je vezan do 2023. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi