Novo pojačanje Herthe dolazi iz Marseillea

Rekik potpisao ugovor

Novo pojačanje Herthe dolazi iz Marseillea

Teme:

Holandski fudbaler Karim Rekik novo je pojačanje Herthe, potvrdio je ovaj bundesligaš. 

U saopštenju koje je objavljeno na stranici Herthe navodi se kako je 22-godišnji Rekik sa njemačkim klubom potpisao dogoročni ugovor, a posljednji angažman je imao u Olympique Marseilleu. 

Prema navodima Kickera, Hertha je za usluge Rekika izdvojila francuskom klubu 2,2 miliona eura, a on je predviđen kao zamjena za Brooksa koji je prodat Wolfsburgu za 20 miliona eura, što je najveći iznos transfera nekog fudbalera iz SAD-a. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Rekik je svoju karijeru započeo u Feyenoordu iz kojeg je još kao tinejdžer otišao u Manchester City. Tim sa Etihada ga je slao na posudbe u Portsmouth i Blackburn, nakon čega je otišao u PSV, a potom u Marseille. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi