Novo pravilo izazvalo uzbunu među trenerima Prve lige FBiH

Koga ćemo sve pronaći u zapisniku u novoj sezoni?

Novo pravilo izazvalo uzbunu među trenerima Prve lige FBiH

S. Mlaćo

Jučer je u Vogošći održano žrijebanje parova za novu sezonu Prve lige FBiH. Već sada je jasno da nas očekuje mnogo uzbuđenja, te prvenstvo koje će donijeti mnogo neizvjesnosti, ali nadamo se i kvalitetnog nogometa u kojem ćemo svi uživati. 

Predsjednik NS FBiH Irfan Durić jučer se obratio predstavnicima klubova te poželio sve najbolje u novoj sezoni.

Durić je između ostalog istakao novinu koja se odnosi na novu sezonu. Naime, treneri klubovi u Prvoj ligi FBiH morat će posjedovati UEFA Pro licencu, što do sada nije bio slučaj.

Ranijih sezona trenerima je bilo dovoljno posjedovanje "A" licence, pa se veliki broj klubova sada našao u veoma nezavidnoj poziciji.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Treneri u kratkom roku, tačnije do 11/12.08. kada starta sezone ne mogu dobiti UEFA Pro licencu, te će naći na mukama. Također, saopšteno je da pomoćnici mogu posjedovati "A" licencu, što će vjerovatno natjerati klubove da dovedu trenere sa UEFA Pro licencama koji će samo sjediti na klupi tokom utakmice, kako bi se našli u zvaničnom zapisniku, odnosno kako bi izbjegli rigorozne kazne.

Kako će klubovi riješiti neočekivani problem, ostaje da se vidi, a vjerovatno će se u Cometu kada počne sezone ulozi glavnog trenera naći neka zanimljiva trenerska imena.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kanal
Odluka je od prošle godine i do'lo vrijeme da se primjenjuje.Nema nikakvog iznenadjenja pa čudi zašto to novinari problematiziraju kao iznenadjenje.Očito raedi se o onoj našoj poznatoj-neće to u primjenu.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi