Novo slavlje Zvijezde 09, Rudar ubjedljiv

Prva liga Republike Srpske

Novo slavlje Zvijezde 09, Rudar ubjedljiv

S. Mlaćo

U 4. kolu Lige za prvaka Prve lige RS nogometaši Zvijezda 09 ponovo su slavili. Ovaj put na gostovanju kod Drine iz Zvornika rezultatom 2:1.

Domaći su prvi poveli pogotkom Jokića u 19. minuti, ali je u 39. minuti stvari na početak vratio Asentić. Konačnih 2:1 za goste postavio je Mahmutović.

Rudar je bez većih problema na svom terenu savladao Slaviju sa 4:0, te je Nedžad Žerić uspješno debitovao na klupi Prijedorčana. Dva puta je pogodio Ćatić, a po jednom Jaćimović i Jakupović.

Tekstilac je pogotkom Perića iz 49. minute bio bolji od Podrinja (1:0).

Zanimljivo je bilo i u Ligi za opstanak. Kozara je slavila vrijednu pobjedu u Banja Luci nad Željezničar Sport Team. Strijelci za tim trenera Vuleta Trivunovića bili su Radoja i Petković.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Junak Sutjeske u pobjedi nad Slobodom MG. 1:0 bio je Pljevaljčić.

Napredak je sa 2:0 nadigrao Slogu iz Doboja. Pogađali su Jovanović i Matić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti