Zvijezda 09 slavila u derbiju, ubjedljiva pobjeda Drine
Foto: FK Zvijezda 09

Nastavlja se i borba za opstanak

Zvijezda 09 slavila u derbiju, ubjedljiva pobjeda Drine

Danas su na terenima Prve lige RS odigrane utakmice trećeg kola Lige za prvaka, ali i trećeg kola Lige za opstanak. Svakako najviše pažnje je privlačio susret u Etno selu Stanišići između domaće Zvijezde 09 i ekipe prijedorskog Rudara.

Na kraju je u duelu ekipa koje se bore za titulu prvaka uspješnija bila Zvijezda 09 i slavila pobjedu rezultatom 1:0.

Jedini gol na utakmici viđen je u 69. minuti kada je Ermin Huseinbašić pogodio mrežu gola Rudara nakon odlične asistencije Damjana Krajišnika. Inače, ovaj susret je obilježila dosta borbena i na momente gruba igra što je pomalo i očekivano s obzirom na značaj istog.

Zvijezda 09 je ovom pobjedom otišla na plus sedam na vrhu tabele Lige za prvaka u odnosu na Rudar, pa se čini da odlučno korača ka tituli i promociji u Premijer ligu BiH.

Ubjedljivu pobjedu u trećem kolu Lige za prvaka upisala je zvornička Drina koja je sa 3:0 na svom terenu savladala Tekstilac.

Drina je već u prvom poluvremenu riješila sve dileme oko pobjednika. Domaći su do vodstva došli u 24. minuti susreta preko Nemanje Dragutinovića, da bi Ermin Musić tri minute kasnije pogodio za 2:0.

Uspjela je Drina prije odlaska na odmor doći i do trećeg gola i to nakon što je u samom finišu prvog dijela svoj drugi gol postigao Dragutinović. Domaći su u nastavku lagano priveli susret kraju i slavili ubjedljivu pobjedu.

Fudbaleri Slavije i Podrinja su danas u Istočnom Sarajevu odigrali susret bez golova, a ovaj duel je obilježio i veliki broj mladih igrača sa obje strane s obzirom da se ove dvije ekipe već odavno ne mogu nadati borbi za titulu.

Kada je u pitanju borba sa opstanak važnu pobjedu je danas na svom terenu upisala Sloga iz Doboja koja je sa 2:1 savladala rasterećenu Sutjesku.

Ipak, povela je Sutjeska u trećoj minuti nakon autogola Blagojevića, ali u drugom poluvremenu Željko Radovanović donosi Slogi preokret i pobjedu. Prvo je u 66. minuti pogodio za 1:1, da bi u 89. postigao gol i za konačnih 2:1.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Do važne pobjede došla je i ekipa Napretka iz Donjeg Šepka. Naime, Napredak je na svom terenu savladao Željezničar sa 2:0. Gol za 1:0 je u finišu prvog dijela postigao rezervista Milošević, dok je konačni rezultat postavio Jevtić u 78. minuti.

Treba dodati i da je ekipa Slobode u Mrkonjić Gradu savladala Kozaru sa 2:1. Svi golovi su viđeni u samom finišu meča. Slobodu je u vodstvo doveo Malinović u 80. minuti, da bi Aljetić u 87. poravnao na 1:1. Ipak, domaćima pobjedu donosi Slaviša Maksimović u 93. minuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi