Novost u Engleskoj: Žuti i crveni kartoni za menadžere!

Od nove sezone

Novost u Engleskoj: Žuti i crveni kartoni za menadžere!

Midhat Šljivak

Fudbalska asocijacija Engleske (FA) odlučila je da od nove sezone omogući sudijama da menadžerima pokazuju žute i crvene kartone.

Kartoni će biti pokazivani menadžerima i trenerima zbog eventualnog kršenja pravila ponašanja pored aut-linije, a kao i fudbalerima, zbog kartona im prijete i suspenzije.

Tako će menadžer koji dobije četiri žuta kartona dobiti meč suspenzije, osam žutih kartona značiće dvije utakmice nemogućnosti vođenja tima, a 12 žutih znači tri meča suspenzije.

Također, 16 kartona će značiti disciplinski postupak pred Fudbalskom asocijacijom i vjerovatno višemjesečnu suspenziju.

"Ne želimo praviti dramu od ovoga. Želimo jasno pokazati svima na stadionu šta se dešava. Prvo ćemo ovopravili imati u EFL Kupu i biće interesantno vidjeti šta će se dešavati", rekao je izvršni direktor EFL-a Shaun Harvey.

Ovo pravilo će sasvim sigurno teško pasti pojedinim menadžerima, a posebno šefu Liverpoola Jurgenu Kloppu koji je poznat po žestokim reakcijama pored terena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi