Silić sutra na centru, Midžan uputio žalbu
FOTO: Husein Šljivo

Da li će reagovati organi NS FBiH?

Silić sutra na centru, Midžan uputio žalbu

S. Mlaćo

U danima vikenda igraju se susreti 17. kola Prve lige Federacije BiH.

U duelu Bratstva i Orašja na centru će se naći Sanel Silić, sudija iz Cazina koji je proteklih dana mnogo spominjan kada je u pitanju NS Federacije BiH.

Naime, na Izbornoj Skupštini NS FBiH nedavno je podršku delegata za ulazak u IO dobio Sanelov otac Mirsad.

Mirsad će tako biti u Izvršnom odboru koji usvajaa Listu sudija, a evidentno je da se radi o sukobu interesa.

Istina, da u Pravilniku o sudijama, ne stoji da su otac u IO i sudija u sukobu interesa, odnosno autori Pravilnika se nisu doticali članova IO vjerovatno vjerujući da tako nešto nije moguće, pa će se vjerovatno Silić i oni koji su ga podržali pokušati "vaditi" na taj podatak. No, s obzirom da u Pravilniku stoji: "U istom rangu takmičenja - ligi ne mogu se nalaziti sudija, posmatrač suđenja, član Komiteta za suđenje, mentor i delegat koji su u bliskim rodbinskim vezama, a koje mogu imati uticaja na napredovanje ili zadržavanje na Listi ostalog sudijskog kadra kao i na regularnost takmičenja", jasno je da su član IO koji potvrđuje Liste sudija i sudija u sukobu interesa.

Svoju šansu tako traži Said Midžan, kandidat ispred NS USK kojeg je na izborima pobijedio Mirsad Silić.

Midžan je odmah najavio žalbu, a isto je sada i učinio. SportSport.ba je u posjedu žalbe koju je navedeni uputio na adresu NS/FS BiH, Komisije za propise NS/FS BiH, NSFBiH, Izborne komisije NS FBiH, Sportskog arbitražnog suda (CAS), te Institucije ombusmena za ljudska prava BiH.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Opis nije dostupan.

Opis nije dostupan.

Top Komentari

Brazuka
****o silic čekaju ga batine u Gradačcu, doce kad tad
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije