Vruće u NS Tuzlanskog kantona: Pali Izvještaju Komiteta za suđenje i Komiteta za takmičenje

Situacija nije dobra

Vruće u NS Tuzlanskog kantona: Pali Izvještaju Komiteta za suđenje i Komiteta za takmičenje

A. Beganović
Teme:

Izvršni odbor Nogometnog saveza Tuzlanskog kantona, kako SportSport.ba nezvanično saznaje, nije usvojio izvještaje Komiteta za suđenje i Komiteta za takmičenje što odnose u ovom Savezu još više komplikuje.

Prvi dio premijerligaške sezone ušao je u samu završnicu, odnosno do kraja je ostalo da se odigra još jedno kolo, te da se tako spusti zavjesa na klupska dešavanja u našoj zemlji u 2023. godini.

A, dok se čeka kraj u Premijer ligi, u nižim bosanskohercegovačkim rangovima su klubovi već na odmoru, ali zato nisu ljudi koji rukovode takmičenjima, odnosno izvršni organi analiziraju ono što se dešavalo u prvom dijelu sezone.

Tako je i u Nogometnom savezu Tuzlanskog kantona čiji je Izvršni odbor nedavno imao na sjednicu na kojoj su se razmatrali izvještaji komisija koje su rukovodile takmičenjima.

A, kako SportSport.ba neslužbeno saznaje Izvršni odbor nije usvojio izvještaje dvije najvažnije komisije, sudijske i takmičarske, jer nije bilo potrebne većine prilikom glasanja.

Na ovaj način je dio članova IO poslušao glas i vapaj klubova, koji su ogorčeni radom Komiteta za suđenje na čijem čelu je Nermin Omerović i Komiteta za takmičenje kojom predsjedava Besim Mešić.

Nije tajna da su klubovi postali taoci ove dvije komisije koje očito stoje iza katastrofalnog suđenja na terenima Tuzlanskog kantona. Očito ni video snimci koji kruže društvenim mrežama i portalima nisu dovoljni da nadležni u TK reaguju.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga TK:

Neusvajanje izvještaja Komiteta za suđenje i takmičenje bi trebao biti uvod u smjenu istih, koje za sad imaju podršku predsjednika Šećerbegovica i dopredsjednika Mosorovića o čijim se kandidaturama za državni i federalni savez širom Tuzlanskog kantona sve više šapuće.

A, nezvanično saznajemo da slučaju da ne dođe do smjene ovih dviju komisija, moguć je i bojkot pojedinih klubova pred nastavak proljetnog dijela sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi