Odluka NSZDK: Novinarima i fotografima zabranjeno da prate utakmice Čelika
Begagić godinama vedri i oblači NSZDK, a jučerašnji dopis klubovima, te izostavljanje novinara sa spiska učesnika na utakmicama je potez koji se vjerovatno nigdje u svijetu nije desio

Kantonalna liga ZDK počinje u subotu

Odluka NSZDK: Novinarima i fotografima zabranjeno da prate utakmice Čelika

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Sezona u Kantonalnoj ligi ZDK počinje ovog vikenda, a svakako da će ova sezona biti po mnogo čemu specifična jer će u njoj nastupiti dva bivša člana Premijer lige, NK Čelik i NK Žepče 1919.

U subotu će zenički Čelik na stadionu Bilino polje dočekati tim Novog Šehera, a ovaj meč će biti bez prisustva publike, kao i ostale nogometne utakmice u našoj državi.

Svi oni koji prate Premijer ligu FBiH, 1.ligu FBiH, Druge lige, upoznati su s Covid protokolom kada je u pitanju održavanje utakmica. U ovom slučaju istaknut ćemo da na terenu mogu btii dva fotografa, dok na tribinama može biti šest novinara.

Ovaj protokol očito nisu dobro pročitali u ESZEK, koji su jučer dostavili plan mjera i procedura "Covid-19" za odigravanje utakmica Kantonalne lige, Kup-a i Omladinskih liga ZDK.

U protokolu piše da se broj potrebnih osoba na utakmici svede na minimum, što je razumljivo međutim u NSZDK su napravili veliku grešku i time poslali veoma ružnu poruku svim medijima. Naime u protokolu piše da na stadionu za vrijeme utakmica može biti samo jedan ovlašteni snimatelj, dok se ne spominju ni novinari ni fotografi.

Očito su u NSZDK zaboravili da će ove sezone u ovom rangu takmičenja nastupiti jedan od velikana našeg nogometa NK Čelik, koji je uvijek, a i sada privlači veliku medijsku pažnju. Prema gore navedenom protokolu u prevodu svi navijači Čelika bit će uskraćeni za informacije s utakmica ovog kluba jer novinarima nije dozvoljen ulazak na utakmice.

Da se u NSZDK, na čelu s Muhamedom Begagićem igraju gluhih telefona potvrđuje i to što se prošle srijede na stadionu Kamberovića polje u Zenici odigrala utakmica četvrtfinala Kup-a ZDK u kojoj su snage odmjerili NK Fortuna i NK Čelik. Ovu utakmicu je pratilo nekoliko novinara, koji nisu imali nikakvu zabranu, nego su kao i na Premijer ligi i 1.ligi FBiH ispunili obrazac Covida-19 za odigravanje utakmice, te su na terenu imali maske i držali distancu kako je i naložio N/FSBiH.

Ista situacija desila se i jučer u polufinalu Kup-a ZDK kada su igrali NK Fortuna i FK Rudar iz Breze, gdje su novinari također pratili utakmicu uz sve propisane mjere i potpisanu izjavu.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga ZDK:

Postavlja se pitanje za NSZDK da li oni žele da uskrate informacije iz Kantonalnog prvenstva ZDK i zašto ne rade na popularizaciji ovog ranga takmičenja, posebno kada u njemu sada igraju dva bivša člana Premijer lige, koja bi sigurno medijski ovaj rang takmičenja podigli na viši nivo.

Bit će zanimljivo pratiti kako će se na određenim stadionima u ovom rangu takmičenja poštivati ovaj protokol i hoće li NSZDK ispraviti svoju grešku, te dopustiti novinarima da prate ovaj rang takmičenja i svoje korisnike, odnosno navijače klubova informišu o rezultatima, te stanju na terenu.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

RZ88
Gledam ga u dzamiji neki dan ispred mene sjedio. Sav struho koliko je star a toliko lopovluka odradio i jos radi malo mu. Neki ljudi misle da nece nikad umrijeti. Moj Begagicu valja za sve odgovarat.
2 0
tale
Pa i jest im cilj da se ne proc ao Čeliku da se sakrije od javnosti da bi ga sto klase ugasili. Nece moci dušmani. Ne damo ČELIK
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi