UEFA poručila: Slobodno veličajte ratne zločince

Zvezdi samo novčana kazna

UEFA poručila: Slobodno veličajte ratne zločince

Endin Čaušević

UEFA je krajem prošle godine kaznila Crvenu zvezdu zbog veličanja ratnog zločinca Ratka Mladića na susretu protiv BATE Borisova, a kazna je bila da Zvezda igra pred praznim tribinama susret šesneastine finala Evropske lige protiv CSKA.

Navijači beogradskog kluba veličali su lik i djelo ratnog zločinca Ratka Mladića, a nakon skandiranja njegovog imena istakli su transparent "Hiljadu doživotnih da su ti dali častan Srbin tebe slavi". UEFA se odmah oglasila nakon toga i poručila da su takvi ispadi nedopustivi, te da će Zvezda naredne mečeve igrati pred praznim tribinama na Marakani.

Međutim, čelni ljudi beogradskog kluba uložili su žalbu na ovu odluku UEFA-e i uspjeli su još jednom izigrati "jaki" sistem UEFA-e. Naime, UEFA je potvrdila da je žalba usvojena na Disciplinskoj komisiji, te je odlučeno da se kazna mijenja i da će Zvezda imati podršku navijača na domaćoj utakmici protiv ruskog CSKA.

"Prezadovoljan sam odlukom komisije za žalbe UEFA-e. Ostvarili smo još jedan ogroman uspjeh na evropskoj sceni, ali ovog puta van zelenog terena. Ponosan sam jer smo uspjeli da dokažemo da Zvezda nije kriva i da zaslužuje da uvijek ima navijače uz sebe. ", rekao je generalni direktor Zvezde, Zvezdan Terzić.

Top Komentari

Greskac
Placi mala placi.. :D
9 23
Rustempasa
Srpska lobija jos jednom u akciji... zar nije to UEFA 'anti-srpska' organizacija? Hahahaha.
12 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi