Ovakva UEFA-ina kazna još nije viđena: 10 godina suspenzije za Skenderbeu

Drakonska kazna za albanski klub

Ovakva UEFA-ina kazna još nije viđena: 10 godina suspenzije za Skenderbeu

Skenderbeu je svakako klub koji gaji velike ambicije, pa tako ekipa iz Korče već nekoliko godina unazad više nego respektabilno predstavlja Albaniju i u evropskim takmičenjima.

Nekoliko plasmana u grupnu fazu Lige Evrope je iza Skenderbeua, a učesnici ovog takmičenja bili su i u tekućoj sezoni. Skenderbeu, koji se nalazio u grupi sa Partizanom, Dynamo Kyevom i Young Boysom, nije uspio izboriti plasman u nokaut fazu Lige Evrope, ali za ovaj klub tek slijedi težak udarac.

Naime, albanski mediji su došli u posjed tajnih dokumenata UEFA-e, pa tako panorama-sport.com.al saznaje da je Skenderbeu već "osuđen" na desetogodišnju suspenziju za sva takmičenja pod okriljem UEFA-e.

Disciplinska komisija UEFA-e je, navodno, odlučila drakonski kazniti Skenderbeu i tako od albanskog prvoligaša "napraviti primjer za ostale". Ova odluka koja je donesena 7. februara još nije ozvaničena, ali albanski mediji koji već duže vrijeme špekulišu o ovakvom scenariju očekuju da će to biti učinjeno uskoro.

Inače, u albanskim medijima su se u proteklom periodu već pojavljivale informacije da je UEFA spremila drakonsku kaznu za jedan tamošnji klub, ali je tek sada saopšteno da se radi o Skenderbeuu.

Osim desetogodišnje suspenzije, Skenderbeu će biti kažnjen i sa milion eura.

Navodno je UEFA-i sporna titula prvaka Albanije do koje je Skenderbeu došao u sezoni 2015/2016. I sam Fudbalski savez Albanije se žalio na ovu titulu, a sada je i UEFA zaključila da je Skenderbeu do iste došao na nezakonit i neetičan način.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi