NSBiH se oglasio povodom sporne fotografije na Pecari

Izdato saopštenje

NSBiH se oglasio povodom sporne fotografije na Pecari

E. Škorić

Nogometni savez Bosne i Heregovine oglasio se povodom dešavanja na utakmici 18. kola Premijer lige BiH između Širokog Brijega i Zvijezde 09, koja je odigran na Pecari u nedjelju.

Podsjećamo, sudija je tada prekinuo meč zbog fotografije osuđenog zločinca Slobodana Praljka koja se pojavila na jednoj od tribina gdje su bili smješteni navijači Širokog.

Iako se u prvi trenutak činilo da su igrači Zvijezde 09 samoinicijativno napustili teren, to je ipak uradio sudija Sabrija Topalović, tražeći da se ukloni sporna fotografija.

U svom saopštenju o spornoj situaciji NFSBiH je objavio:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Administracija Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine prikuplja relevantne informacije službenih lica sa ove utakmice. Nakon što budu zaprimljeni svi zvanični dokumenti sa jučerašnje utakmice, nadležni organi NS/FS BiH će poduzeti dalje korake u skladu sa relevantnim pravilnicima i propisanim procedurama. Na osnovu izvještaja službenih lica, a u skladu sa propisima, NS/FS BiH pokrenuti disciplinski postupak. Po okončanju istog nadležni organi NS/FS BiH će donijeti adekvatne odluke.

Nacionalizmu i šovinizmu nije mjesto na tribinama nogometnih/fudbalskih stadiona. NS/FS BiH će se, kao što je činio uvijek do sada, u punom kapacitetu boriti protiv ovakvih pojava poduzimajući zajedničke aktivnosti sa nadležnim organima i institucijama Bosne i Hercegovine.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

manijakKladusa
kao i do sada, to znaci da ce cobanima biti progledano kroz prste, a zelji zbog Srebrenice zatvore jug. Vase zadnje putovanje bit ce zatvorski turizam. Savez napolje
24 2
opasni12
Iz širokog sam i mogu reci da veći seljak od ovi skripata nisam vidio! Stid me kada god dodju na utakmicu.. Koliko su štete zadnjih godina nanijeli širokom to je sramota!
20 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi