NSZDK napravio sjajan potez i pomogao svim klubovima, amateri putuju na završnicu u Španiju
Nogometni savez Zeničko-dobojskog kantona prvi je u BiH koji je klubove sa prostora kantona oslobodio plaćanja članarina, kotizacije i obaveza prema organima NSZDK, čime je napravljena velika pomoć kada je u pitanju funkcionisanje klubova iz ZDK

Predstavili rezultate u prošloj, ali i planove za ovu godinu

NSZDK napravio sjajan potez i pomogao svim klubovima, amateri putuju na završnicu u Španiju

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Kao što je ranije poznato, Amaterska reprezentacija Nogometnog saveza Zeničko-dobojskog kantona predstavljat će Bosnu i Hercegovinu na završnom turniru UEFA Kupa regija, koji će se od 09. Do 17. Juna održati u Galiciji (Španija), a gdje će nastupiti osam najboljih ekipa u Evropi. 

To je bio jedan od razloga današnje press konferencije, koja je održana u prostorijama NSZDK, a na kojoj su se prisutnim medijima obratili predsjednik Muris Jabandžić, generalni sekretar Safija Mahmić, te selektor amaterske reprezentacije ZDK , Bećir Mehanović. Oni su kazali nešto više o velikim uspjesima NSZDK u 2022.godini glede pomoći klubovima, historijskom rezultatu Amaterske reprezentacije BiH, ali i ostalim aktivnostima koje su uspješno realizirane.

Tajnica NSZDK je izvijestila javnost o održanoj Skupštini NSZDK i zaključcima sa iste, koja je jučer održana u Zenici, a spomenula je i ostale aktivnosti.

„Akcenat je bio na pomoći klubovima u sufinansiranju troškova takmičenja, te historijski uspjeh i plasman naše Amaterske reprezentacije ZDK na UEFA KUP regija. Sve planirane aktivnosti u prošloj 2022. Godini smo realizirali, nastavljena je finansijska stabilnost i pozitivno poslovanje NS ZDK, tako da mogu kazati da smo imali sjajnu godinu iza nas“, kazala je Mahmić.

Predsjednik NSZDK Muris Jabandžić koji se na čelu ove kantonalne organizacije nalazi dvije godine istakao je da su svu energiju usmjerili na razvoj omladinskih pogona.

„Svi klubovi sa prostora našeg Zeničko-dobojskog kantona oslobođeni su plaćanja članarina i registracija za sve omladinske selekcije, bez obzira na stepen takmičenja, dok smo kantonalne klubove oslobodili i plaćanja seniorskih selekcija i članarina kluba. Klubovi koji se takmiče u bilo kojem stepenu takmičenja ove godine neće plaćati ni članarine ni registracije za sve svoje selekcije. To će im omogućiti da ovu godinu rade bez finansijskih obaveza prema NSZDK i to je jedan veliki uspjeh i pokazatelj, da se organizovanim i predanim radom može izaći u susret klubovima. Naš kantonalni savez jedini to radi na prostoru cijele BiH i na to smo ponosni, te se nadamo da će i drugi kantoni/županije krenuti našim stopama. Ovom prilikom moram se zahvaliti našim sponzorima, ali i NS BiH, te Vladi ZDK, koji su nam bili od velike pomoći kako prošle, tako i ove godine. Nadam se da ćemo ove benefite moći obezbijediti i naredne sezone svim klubovima u našem kantonu“, kazao je Jabandžić.

Selektor Bećir Mehanović kazao je nešto više o historijskom plasmanu amaterske reprezentacije na završnicu, koja će biti održana u Španiji

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

„Prva smo ekipa koja je iz BiH postigla ovakav uspjeh ,te se plasirala među osam najboljih u Evropi. Među 17 ekipa u BiH osvojili smo prvo mjesto, a onda u kvalifikacionoj grupi koja je održana u Zenici, bili bolji od selekcija Izraela, Škotske i Gruzije, te smo se plasirali na završnicu, koja će biti održana u Španiji od 09.do 17.juna ove godine. Sigurno da tamo nećemo putovati s bijelom zastavom, pokušat ćemo se što bolje pripremiti, te na najbolji mogući način predstavljati naš kanton i državu BiH“, kazao je Mehanović.

Zeničko-dobojski kanton u ovom trenutku nema člana Premijer lige u nogometu, ali ima pet klubova u 1.ligi FBiH, devet klubova u Drugoj ligi FBiH, grupa „Centar“, kao i 12 ekipa u Lidi ZDK, sa ukupno 66 selekcija.

Top Komentari

Od kada je Muris predsjednik NSZDK mnoge su se pozitivne stvari pocele desavati u fudbalu a narocito u omladinskom fudbalu u kantonu tako da treba da dobije veliku podrsku...
0 0
enko
Vide li ovo slijepci iz ns sbk kako se radi.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi