Nula Atalante i Fiorentine u Bergamu

Meč završen bez golova

Nula Atalante i Fiorentine u Bergamu

Endin Čaušević

Fudbaleri Atalante danas su remizirali na domaćem terenu protiv Fiorentine (0:0) u okviru 27. kola italijanske Serije A.

Atalanta se nalazi u odličnoj seriji, ali danas domaći igrači nisu uspjeli da osvoje nova tri boda protiv Fiorentine. Viola je od prve minute imala incijativu na sredini terena i nekoliko dobrih prilika preko Iličiča i Kalinića, ali se rezultat nakon prvih 45 minuta nije mijenjao.

U drugom poluvremenu gledali smo istu sliku na terenu, gosti su držali loptu u svom posjedu, te su uspjeli zatresti gol domaćih preko Kalinića, ali je on poništen zbog ofsajda. U finišu utakmice Atalanta je krenula po pobjedu.

Gomez je nekoliko puta zaprijetio, ali je golman Fiorentine odlično branio. Dobru šansu imao je i Petagna, no ponovo je Tatarusanu bio na visini zadatka. Iako je Atalanta vršila pritisak do zadnje minute, na kraju je meč završen bez golova.

Atalanta je na visokom četvrtom mjestu tabele Serije A sa 52 boda, dok je Fiorentina osma sa deset bodova manje. Bh. reprezentativac Ervin Zukanović danas nije ulazio u igru.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Seria A, 27. kolo:

Atalanta - Fiorentina 0:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi