Nula Malija i Egipta u prvom kolu

Odigrali bez golova

Nula Malija i Egipta u prvom kolu

E. Čaušević

Reprezentacija Malija remizirala je večeras protiv selekcije Egipta u okviru prvog kola grupne faze Afričkog kupa nacija.

Od večerašnjeg derbija grupe D dosta se očekivalo, ali nažalost on je završen bez golova što je najučestaliji rezultat na otvaranju Afričkog kupa nacija. Mali je bio dosta opasniji u ovom meču, te je 13 puta prijetio golu Egipta.

S druge strane Egipćani su u ovom meču sedam puta šutirali ka golu Malija, dok su samo tri šuta išla u okvir gola. Iako je Egipat bio blagi favorit večeras nije uspio to da pokaže na terenu.

Nakon prvog kola u grupi D Gana je prva sa tri boda, dok iza nje slijede Mali i Egipat sa po jednim bodom. Na zadnjem mjestu trenutno se nalazi Uganda bez bodova.

Afrički kup nacija, grupa D:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Mali - Egipat 0:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi