Nula na Giuseppe Meazzi, uvjerljive pobjede Škotske i Rumunije
Italijanima je trebala pobjeda, ali nisu uspjeli da nađu put do mreže večeras odličnog Ruija Patricija

Liga nacija

Nula na Giuseppe Meazzi, uvjerljive pobjede Škotske i Rumunije

Edmir Škorić

Italijani su na Giuseppe Meazzi ugostili Portugal, ali ovaj duel nije donio pobjednika.

Dosta kvalitetan meč odigran je u Milanu, ali čvrste odbrane Italijana i Portugala svih 90 minuta nisu popuštale, pa su mreže ostale mirovati.

To znači da Italija ne može do prvog mjesta u grupi u Ligi A Lige nacija, pošto je odigrala i posljednji meč i sa pet bodova je drugoplasirana selekcija.

Portugal ima još da odigra duel s Poljskom, ali svakako će završiti na prvom mjestu s najmanje sedam bodova.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

U okviru Lige C Škotska je sa 4:0 slavila u gostima protiv Albanije, a strijelci su bili Fraser, Fletcher i dva puta Forrest. Meč je obilovao startovima i brojnim kartonima, od čega je jedan bio crvene boje i zaradio ga je domaći stoper Mavraj u 22. minuti.

U istom rangu je Rumunija razbila Litvaniju s 3:0, a golove su postigli Puscas, Keseru i Stanciu. Rumuni su sada na dva boda od Srbije i u posljednjem kolu će pokušati da izbore prvo mjesto. U 6. kolu gostuju Crnoj Gori, dok Srbija dočekuje Litvaniju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi