Slomljeni Messi otvorio dušu i priznao: "Plakao sam i pitao se šta radim ovdje"

Odlazak iz Barcelone mu je teško pao

Slomljeni Messi otvorio dušu i priznao: "Plakao sam i pitao se šta radim ovdje"

Eldar Ganibegović

Lionel Messi ljetos nije bio u mogućnosti da produži ugovor s Barcelonom i kao slobodan igrač stigao je u PSG. 

Tu se nije baš najbolje snašao i u svojoj prvoj sezoni odigrao je 34 utakmice, postigao 11 golova i dodao 14 asistencija u svim takmičenjima.

U Ligi prvaka je PSG ispao u osmini finala od Real Madrida, no uspjeli su da ponovo postanu prvaci Francuske.

Messi je na jednoj utakmici doživio i to da mu navijači PSG-a zvižde i to upravo nakon ispadanja od Reala, a sada je konačno otvorio dušu i priznao sve što mu leži na srcu.

"U Parizu kada su mi navijači zviždali, pomislio sam u sebi: "Šta će moja djeca misliti?". Nije mi se svidjelo što su oni morali biti prisutni na tom meču i čuti sve to. Ove godine nisam nimalo uživao", rekao je Messi pa dodao:

"Prvog dana kada su djeca krenula u školu plakali smo zajedno sa suprugom. Razmišljali smo: "Šta radimo mi ovdje? Šta se dogodilo s nama?". Bila je to velika promjena i teška godina."

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Kada si na jednom mjestu cijeli život, pogotovo u mojim godinama, nije nimalo lako", zaključio je Messi.

Sedmostruki osvajač Zlatne lopte ugovor s PSG-om ima do kraja iduće sezone, a već se spominje njegov povratak u Barcelonu, kao i odlazak u MLS, konkretno u ekipu Inter Miamija. 

Top Komentari

Goran86
Jeste tesko mu palo jer ga ovi nisu vise mogli da placaju 50 kusur miliona eura godisnje...samo harapi i budale
5 4
Nele.
Ja sam uvijek govorio da je on nista cim izadje iz sistema i sablona Barselone. Tad se sve islo na njega a loptu mu donosili Cavi i Injesta. Sad vec nije gazda i odma ne ide.
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi