Turski selektor indirektno 'bocnuo' Hrvatsku pred utakmicu
Foto: EPA

Lucescu prozvao i UEFA-u

Turski selektor indirektno 'bocnuo' Hrvatsku pred utakmicu

Turska i Hrvatska će večeras od 20:45 sati igrati kvalifikacionu utakmicu za odlazak na Svjetsko prvenstvo, koja ima veliki rezultatski značaj za obje selekcije.

Nakon sedam odigranih utakmica, Hrvatska je vodeći tim u grupi I sa 16 bodova dok se Turska nalazi na četvrtom mjestu sa pet bodova manje i jasno je da će domaćoj selekciji u Eskisehiru igrati isključivo pobjeda.

Selektor Turske Mircea Lucescu debitovao je na klupi ove selekcije porazom od Ukrajine (2:0), koja je do osvajanja tri boda došla zahvaljujući pogocima koji su, u najmanju ruku, postignuti iz sumnjivih situacija.

Lucescu je zbog toga u najavi utakmice sa Hrvatskom prozvao UEFA-u, ali i indirektno 'bocnuo' svoje večerašnje rivale.

"Analizirao sam utakmicu i bilo je pet ozbiljnih grešaka. Nikada nisam doživio takvo suđenje na toj razini. Tu su bile i neke druge nepoznate stvari, kao tri španska trenera su u stručnom stožeru Ukrajine, dok su nam sudili španjolski suci. Očekivao sam ispriku od UEFA-e i Colline, ali ona nije došla", požaloi se bio turski selektor koji na ovaj način možda želio napraviti i pritisak na suce uoči duela sa Hrvatskom, a potom je dodao nešto što se neće svidjeti našim komšijama:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Ukrajina je najjača ekipa naše grupe. Po kvaliteti i organizaciji igre. Hrvatska je također dobra ekipa koja treba bodove, ali koja malo mijenja i koristi tek 13 ili 14 igrača".

Bivši trener Šahtara je dodao i to da se nada da će publika na stadionu pružiti podršku njegovim fudbalerima u ovoj važnoj utakmici, te da će navijači biti posebna inspiracija fudbalerima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti