Iako još nije ni završio karijeru Nuri Sahin pristao na neobičan posao

Igrao za Borussiju, Liverpool, Real Madrid

Iako još nije ni završio karijeru Nuri Sahin pristao na neobičan posao

A. Čaušević

Nuri Sahin je svojevremeno slovio za jednog od najboljih veznjaka svijeta posebno nakon sjajnih igara u Borussiji iz Dortmunda. 

Prije desetak godina je potpisao za slavni Real Madrid, zatim je bio i u Liverpoolu, međutim u Španiji i Engleskoj se nije snašao. Smatra se jednim od najvećih promašaja u historiji Los Blancosa.

Poslije toga je uslijedio povratak u Njemačku, a na ljeto 2020. godine odlučio je da karijeru nastavi u zemlji svog porijekla kada je potpisao za Antalyaspor.

U ovoj sezoni odigrao je osam utakmica kada je odlučio da prihvati neobičnu ponudu svog kluba.

Iako ima 33 godine i još uvijek ne razmišlja o završetku karijere osim igrača bit će i trener Antalyaspora što predstavlja pravi rizik.

Nijemac turskog porijekla će kombinovati obje uloge i sigurno mu uopšte neće biti komforno. Predsjednik Aziz Cetin mu je dao odriješene ruke da radi šta želi.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Od svog dolaska postao je nezamjenljivi dio ekipe, čak je i preuzeo ulogu kapitena. U dosadašnjih osam utakmica sezone svaki put je bio starter.

Pored svog prezimena nema asistencije i gola. I njegovom timu ide poprilično loše. Zauzima 14. poziciju sa osam osvojenih bodova. Serija loših rezultata je dovela do otkaza Ersluna Yanala.

Top Komentari

djenanj
Samo jako, trpaj do vrha !!!!
2 0
djenanj
Taaako je rodjeni
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije