Sahin napustio Borussiju i potpisao za Werder

Turski nogometaš u novom klubu

Sahin napustio Borussiju i potpisao za Werder

Turski nogometaš Nuri Sahin završio je svoju epizodu u Borussiji Dortmund.

Drugi mandat Sahina na Westfalenu nije bio ni blizu tako uspješan kao prvi, a svoju karijeru ovaj 29-godišnji vezista će pokušati oživjeti u redovima Werdera.

Nema sumnje da će Sahin predstavljati veliko pojačanje za tim iz Bremena, koji je za ovaj transfer izdvojio Borussiji na ime obeštećenja simboličnih miliona eura.

"Razgovarao sam sa Nurijem sinoć. On je izrazio želju da karijeru nastavi u Werderu. Svakako vjerujem da on i dalje nosi u srcu Dortmund. Želimo mu sve najbolje u nastavku karijere", izjavio je izvršni direktor Borussije Hans-Joachim Watzke.

Sahin se Werderu obavezao na dvogodišnju vjernost, a u dosadašnjoj karijeri je pored Borussije Dortmunda nastupao još za Feyenoord, Real Madrid i Liverpool.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Promo

Top Komentari

Edy
ma nista kakvo pojacanje,da je dobar ostao bi u madridu.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi