O Ibričićevom transferu naredne sedmice

Hajduk traži sedam miliona, Alispahić dolazi na Poljud?

O Ibričićevom transferu naredne sedmice

Saga oko transfera reprezentativca Bosne i Hercegovine Senijada Ibričića iz Hajduka u Galatsaray traje već neko vrijeme.

Turska ekipa želi dovesti Ibričića iz Hajduka i to više ne predstavlja tajnu. Predsjednik splitske ekipe Joško Svaguša potvrdio je da su pregovori u toku, ali je dodao da konačni dogovor još uvijek nije postignut.

"Tačna je infomacija da smo razgovarali o prodaji igrača, ali još ništa nismo definisali. Pozvali smo pregovarače da dođu u Split pa da nastavimo pregovore. Još uvijek razgovaramo o novcima i to je sve što mogu u ovome trenutku reći", kaže Svaguša za Slobodnu Dalamaciju.

Galata je ljetos ponudila Hajduku 6,5 miliona eura, ali je ta ponuda tada bila odbijena. Iz Hajduka su poručili da Ibru neće pustiti za manje od sedam miliona eura.

"Bilo je razgovora, ali će se sve završiti naredne sedmice", dodao je Svaguša.

Kao vjerovatni nasljednik Senijada Ibričića u Hajduku spominje se još jedan bh. internacionalac. Riječ je o Mehmedu Alispahiću iz Šibenika, ali Svaguša u ovom trenutku nije htio govoriti o imenima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.