O ovome možda niste razmišljali: Nije Luka džaba pitao 'hoćemo prvi pucati?'

Imao je zanimljiv razlog

O ovome možda niste razmišljali: Nije Luka džaba pitao 'hoćemo prvi pucati?'

Detalj koji je mnogima ostao u pamćenju prije izvođenja penala na susretu Rusija-Hrvatska je bacanje novčića. Pošto je Luka dobio na novčić lutriji, okrenuo se prema saigračima i upitao: 'Hoćemo prvi pucati?'.

I, dok je mnogima to bilo zanimljivo čuti, Luka je imao veoma dobar razlog da pita tako nešto saigrače. Naime, iako je jedno istraživanje pokazalo da čak 96 posto fudbalera i trenera osjeća veći psihički pritisak kada šutiraju penal drugi, Modrić je baš to odabrao.

Bez obzira na to što je možda lakše šutirati prvi, Modrić je znao da su svi na ovom Mundijalu do sada na penale prošli tako što su šutirali drugi. Britanski Mirror prenosi ovu zanimljivu teoriju navodeći da je Iniesta šutirao prvi penal protiv Rusije, Španija je ispala, Eriksen je šutirao prvi penal protiv Hrvatske, Danska je ispala i Falcao je šutirao prvi penal protiv Engleske, Kolumbija je ispala.

Modrić očito nije htio da se ovaj niz nastavi na Hrvatskoj, pa je prepustio Rusima da prvi izvedu penal što se pokazalo dobrim po njega jer se niz nastavio i Rusi su ispali.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Hrvati su tokom ovog Mundijala očito baš sujevjerni, a osim pomenute situacije sa penalima, treba podsjetiti da su oni već četiri meča zarednom odigrali u rezervnoj garnituri, a namjeravaju i peti. Očito vjeruju da im ti dresovi donose sreću.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi