Foto: Tom Dubravec/ CROPIX

Vida se 'provukao', ali Ognjen je nastradao za obojicu

Dan iz pakla za Vukojevića: Nakon otkaza, saznao je i kaznu od FIFA-e

Današnji dan neće ostati u lijepom sjećanju Ognjenu Vukojeviću, koji je za nekoliko sati saznao dvije jako loše vijesti.

Prvo je ranije tokom dana razriješen dužnosti saradnika stručnog štaba fudbalske reprezentacije Hrvatske, da bi večeras saznao i kaznu koju je dobio od FIFA-e.

Dok se Domagoj Vida provukao samo sa opomenom da će biti drastično kažnjen ako ponovi isti ili sličan incident, Vukojević je izgleda nastradao za obojicu s obzirom da je kažnjen sa 15.000 švicarskih franaka.

"Dosadašnji saradnik stručnog štaba hrvatske fudbalske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, Ognjen Vukojević, novčano je kažnjen zbog kršenja čl. 57 Disciplinskog kodeksa Fife te čl. 4/2 i čl. 5/4a Propozicija natjecanja Svjetskog prvenstva. Vukojević se poslije četvrtfinalne utakmice Rusije i Hrvatske ponio nesportski, suprotno načelima fair-playa", glasi FIFA-ino saopštenje koje se može pročitati i na zvaničnoj web stranici HNS-a.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

FIFA je prilikom kažnjavanja Vukojevića uzela u obzir i njegovo lično izvinjenje, te mjere osiguranja koje je izrekao HNS udaljivši ga iz stručnog štaba.

Top Komentari

Kettenhund
Kako to FIFA radi perfidno... Ako kaznjavate, kaznite obojicu. Isti prekrsaj, nemoguce jednom opomena, drugom takva kazna... Ili mozda ipak licni interes Fife stoji iza svega. Vida je alat koji je trenutno u sluzbi Fife, igra fudbal, stoga imaju koristi od njega. Ide polufinale, spektakl se kaznjavanjem Vide moze okrnjiti, stoga bolje nista ne dirati. Dok na ovom drugom, bez koga se moze, e tu se treba pokazati zalaganje Fife za nepoliticnost, pokazati norme, kako se propisi moraju postovati... Jedna obicna fabrika para koja sve sto radi radi apsolutno u vlastitom interesu. Sve ostalo sto propagira, niko drugi ne gazi vise od nje same, samo ako se nadje na putu novca.
25 2
Keno
Stvarno bi pogledao video al face su im toliko ruzne da ih nemogu pismatrati duze od 2 sekunde, prave ustaske face
12 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi