O promašaju igrača Celtica će se još dugo, dugo pričati
Oliver Burke je mogao donijeti sva tri boda Celticu

Umjesto junaka, postao tragičar svog tima

O promašaju igrača Celtica će se još dugo, dugo pričati

S. Pašalić

Celtic je u 33. kolu škotskog prvenstva odigrao samo 0:0 protiv ekipe Livingstona.

Nakon što su prije dva kola slavili u velikom derbiju protiv Glasgow Rangersa sa 2:1, igrači Celtica su stigli i do pobjede od 2:0 u gostima protiv ekipe St. Mirrena.

U tom raspoloženju su igrači Celtica dočekali posljednju utakmicu regularnog dijela sezone protiv ekipe Livingstona koja se nalazi u donjem dijelu tabele.

Iako je Celtic bio veliki favorit i bio bolja ekipa u ovom meču, rezultat je na kraju glasio 0:0. Ipak, Celtic je pred kraj meča imao sjajnu priliku da dođe do sva tri boda.

Oliver Burke je u igru ušao u 83. minuti, a nedugo nakon toga je imao stopostotnu priliku da postigne gol, ali je promašio prazan gol. Šest prvoplasiranih ekipa sada nastavlja takmičenje u play-offu, dok će se preostalih šest ekipa boriti za ostanak u ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi