Od šoka se tresao: Celticovi huligani petardom na golmana

Velikana čeka kazna

Od šoka se tresao: Celticovi huligani petardom na golmana

Češkom golmanu Vaclavu Hladkyju utakmica protiv Celtica će dugo biti u pamćenju.

Njegov St. Mirren na kraju je, rekli bismo, očekivano poražen rezultatom 2:0 od neprikosnovenog lidera, a uz dešavanja na terenu u centru zbivanja svakako su bile i nemile scene na tribinama.

Naime, nakon drugog pogotka Celticovi navijači su krenuli divljati i u jednom trenutku su u teren bacili petardu koja je eksplodirala baš u blizini Hladkyja, koji se odmah nakon toga požalio na probleme sa sluhom.

Prepao se češki golman toliko da je odmah čučnuo i pokušao se smiriti, ali na kraju je smogao snage i nastavio utakmicu.

Nema sumnje da će za ovaj nemili incident Celtic snositi sankcije.

Video pogledajte OVDJE!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi