Obavljen ljekarski pregled: Hazard doživio novu tešku povredu!

Belgijanac nema sreće

Obavljen ljekarski pregled: Hazard doživio novu tešku povredu!

Admin Čaušević

Baš nakon što se vratio na teren Edena Hazarda čeka nova pauza. Belgijanac bi mogao pauzirati i do dva mjeseca. 

Hazard je igrao protiv Celte i Levantea nakon što je prethodna tri mjeseca bio van terena zbog povrede zgloba desne noge. Susret sa Levanteom je napustio u 67. minuti.

Sumnje Zinedinea Zidanea da situacija nije dobra su potvrdili današnji pregledi. Hazard je doživio napuknuće kosti u istom zglobu kojeg je ranije povrijedio.

Real Madrid sasvim očekivano nije dao vremenske prognozoe koliko će belgijski reprezentativac odmarati, ali prema najavama španskih medija čeka ga najmanje dva mjeseca pauze.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovo znači da će 29-godišnjak sigurno propustiti utakmicu Lige prvaka protiv Manchester Cityja i ligaški El Clasico. Vrlo vjerovatno neće biti spreman ni za revanš meč osmine finala protiv Građana 17. marta.

Hazard je ljetos stigao za 100 miliona eura iz Chelseaja, očekivalo se da bude veliko pojačanje, ali bi zbog silnih problema s povredama ovu sezonu mogao završiti samo s jednim golom.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

tbra
Ne mogu da vjerujem da jedan profesionalac koji tolike pare zaradjuje dodje zapusten, debel i ne spreman nakon pauze. Ove povrede su sve posljedica toga.
8 0
m1987
Šteta za ovakvu igračinu i za Real taman pred najtežiji dio sezone.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi