Obavljen žrijeb 1. kola Bundeslige: Ibišević dobio najtežeg mogućeg protivnika
Hertha će u prvom kolu igrati protiv Bayerna

Nova sezone kreće 16. augusta

Obavljen žrijeb 1. kola Bundeslige: Ibišević dobio najtežeg mogućeg protivnika

S. Pašalić

Borussia Dortmund i Bayern su prošle sezone vodili veliku bitku za prvaka u Bundesligi.

Iako su Milioneri imali u pojedinim dijelovima sezone imali značajnu bodovnu prednost, Bavarci su u drugom dijelu odigrali puno bolje i stigli tu prednost, te na kraju osvojili naslov.

Oba kluba su dovela već nekoliko pojačanja za narednu sezonu pa bi tako borba za naslov prvaka mogla biti još zanimljivija.

Bayern je potrošio 115 miliona eura na dovođenje Lucasa Hernandeza iz Atletico Madrida i Benjamina Pavarda iz VfB Stuggarta.

Borussia je s druge strane također potrošila ogromnu sumu novca i dovela Nicu Schulza iz Hoffenheima, Thorgana Hazarda iz Monchengladbacha, Juliena Brandta iz Leverkusena i Matsa Hummelsa upravo iz Bayerna.

Već je obavljen žrijeb parova za 1. kolo Bundeslige za narednu sezonu koje će početi 16. augusta utakmicom između Bayerna i Herthe na Allianz Areni.

Borussia Dortmund će svoju prvu utakmicu također igrati na domaćem terenu, a protivnik će biti ekipa Augsburga.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga 1. kolo svi parovi:

Bayern Munich - Hertha Berlin
Borussia Dortmund - Augsburg
Bayer Leverkusen - Paderborn
Borussia Monchengladbach - Schalke
Wolfsburg - Koln
Eintracht Frankfurt - Hoffenheim
Werder Bremen - Fortuna Dusseldorf
Freiburg - Mainz
Union Berlin - RB Leipzig

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi