Obavljena prozivka Iskre, predstavljena i nova pojačanja

Novosti iz Bugojna

Obavljena prozivka Iskre, predstavljena i nova pojačanja

S. Mlaćo

U prostorijama stadiona Jaklić danas je održana prozivka nogometaša Iskre, a zatim je odrađen i prvi trening. 

Šefu stručnog štaba Sead Seferoviću i njegovim pomoćnicima odazvala su se 22 igrača, a ekipi će se u narednim danima priključiti i Faruk Uzun koji zbog problema sa papirima nije dogovorio angažman u Švicarskoj.

Ono što raduje stručni štab i Upravu kluba jeste pozitivna atmosfera koja je vladala na prvom okupljanju, a u ime Upravnog odbora kluba igrače je pozdravio  predsjednik Nedžad Šečić te poželio mnogo sreće u daljnjem radu.

"Zadovoljstvo je moje. Vidjeli ste da je naša sala puna, a kada poredite prošlu prozivku i ovu razlika je u 15 igrača. Sa te strane sam zadovoljan, a doveli smo 6-7 momaka kao pojačanja i vidjet ćemo da li su oni prava pojačanja. Mišljenje smo da jesu i ne bi ih ni dovodili da ne mislimo da nam mogu pomoći. Naš jedan i jedini cilj je prvo mjesto i ulazak u viši rang, te ja  vjerujem da neće biti problema", istakao je trener Iskre Sead Seferović.

"Zadnju polusezonu sam igrao u rumunskoj trećoj ligi, a nastupam na poziciji desnog beka. Tamo se nisam dogovorio sa klubom oko uslovima, brzo sam našao zajednički jezik  sa čelnicima Iskre i ambicije su nam se poklopile. Vjerujem da Iskra može izboriti prvo mjesto,  Uprava nam je obezbjedila dobre uslove i mi ćemo se potruditi da to opravdamo", kazao je Fikret Karavdić, novo pojačanje Plavih sa Jaklića.

Klub sa Jaklića do sada su napustili: Nermin Bećirović (Kupres), Adnan Kaltak(?), Haris Pihura (Švedska), te Senid Kulaš (prestanak aktivnim bavljenjem nogometom).

Njihov odlazak pokušati će nadomjestiti nova lica koja su se pojavila već na prvoj prozivci: Vahid Halilović (Sloga, Gornji Vakuf – Uskoplje), Enver Kunić (NK Metalleghe BSI), Fikret Karavdić (Rumunija), Ahmed Opardija (Segesta Sisak, Hrvatska), Haris Vučić ( FK Radnik Donji Vakuf), Nedžad Sijamija (FK Radnik Donji Vakuf) te povratnik Emrah Čosić čiji ostanak je upitan zbog problema sa papirima u njegovom posljednjem klubu Brčko.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Plavi sa Jaklića nakon prvog dijela sezone u Drugoj ligi Federacije grupa Zapad nalaze se na prvom mjestu sa 20 osvojenih bodova, tri više u odnosu na drugoplasiranu Krajinu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi