Obertan je bio jedna od najvećih nada, a danas je ostvario transfer od 900.000 funti

Gdje je 'zapelo'?

Obertan je bio jedna od najvećih nada, a danas je ostvario transfer od 900.000 funti · Zvanično

Nekadašnji krilni napadač Manchester Uniteda Gabriel Obertan danas je zvanično potpisao za novi klub.

Nekadašnji francuski mladi reprezentativac i jedna od najvećih nada evropskog fudbala zaigrat će u drugom dijelu sezonu u turskom Erzurumsporu skupa sa bh. golmanom Ibrahimom Šehićem.

Obertan danas ima 29 godina i jasno je da u karijeri nikada neće postići ono što se očekivalo kada je na ljeto 2009. prešao u Manchester United.

Nakon što se u ovom slavnom klubu nije snašao najbolje uslijedili su transferi u Newcastle, Anži, Wigan, Levski Sofiju i sada Erzurumspor.

Zanimljivo, transfer je tursku ekipu koštao samo 900.000 funti što je svakako ponižavajuće za jednog igrača od kojeg se očekivalo daleko više.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Treba reći i to da je Obertan u prvom dijelu sezone za bugarsku ekipu odigrao 20 utakmica te upisao jedan gol uz sedam asistencija.

Erzurumspor se trenutno nalazi na 17. poziciji u turskom prvenstvu i svaka pomoć mu je dobrodošla.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi