Objava Barcelone na Instagramu sve govori: Maestralna statistika Miralema Pjanića

Izdominirao na sredini terena

Objava Barcelone na Instagramu sve govori: Maestralna statistika Miralema Pjanića

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone sinoć su u gostima pobijedili Valladolid sa 3:0, a jedan od najboljih na terenu bio je bh. reprezentativac Miralem Pjanić.

Pjanić je konačno dobio šansu od Ronalda Koemana da zaigra od prve minute i to je maksimalno iskoristio. Bh. reprezentativac je bio jedan od najboljih na terenu i obilježio je susret u Valladolidu.

Bh. veznjak je nakon utakmice dobio velike pohvale navijača Barcelone koji su poručili Koemanu da je zaista vrijeme da Pjanić dobije svoje mjesto u početnoj postavi.

Koliko su u katalonskom klubu oduševljeni igrom Pjanića pokazuje i činjenica da su posvetili bh. igraču nekoliko objava na društvenim mrežama.

Jedna je posebno oduševila javnost, a to je nevjerovatna statistika koju je Pjanić imao u sinoćnjoj utakmicu protiv Valladolida.

Naime, bh. reprezentativac je na sinoćnjem meču imao 110 dodavanja, a čak 106 ih je bilo tačno, odnosno 96.4%. Imao je deset ukradenih lopti i tri iznuđena prekršaja, te je zaista dominirao na sredini terena.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nadamo se da će Pjanić dobiti šansu od prve minute jer bi bila greška Koemana da ga ostavi na klupi nakon takve utakmice. Svoj naredni meč Barcelona igra 29. decembra na Camp Nou protiv Eibara.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kristijan19
100 dodavanja prvom do sebe
4 21
Armin29
Barcelona-katalonija prvi konvoj što je ušao u Sarajevo bio je od naših prijatelja Katalonaca
8 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi