Objavljeni parovi četvrtfinala Evropske lige: Apsolutno sve je otvoreno u borbi za polufinale

Objavljeni parovi četvrtfinala Evropske lige: Apsolutno sve je otvoreno u borbi za polufinale

E. Škorić
Teme:

Nakon žrijeba četvrtfinala Lige prvaka, održan je i žrijeb četvrtfinala Evropske lige.

U ovoj rundi takmičenja žrijeb je bio potpuno slobodan, nije bilo nositelja niti zaštite zemlje, tako da su međusobno mogli igrati klubovi iz istih zemalja, te klubovi koji su prethodno igrali u grupnoj fazi.

S obzirom na to da su ranije ispali i Barcelona, a zatim i Arsenal, glavnim favoritima za trofej smatraju se Manchester United, Juventus i Roma Josea Mourinha.

Jedan od derbija igraju Manchester United i Sevilla, ekipa koja je usavršila nastupe u nokaut fazi ovog takmičenja i uglavnom je išla do kraja.

Ekipa Juventusa će biti domaćin u prvoj utakmici protiv Sportinga, koji je dan ranije izbacio Arsenal. To je svakako zanimljiv duel i Staroj dami neće biti nimalo lagano.

Roma će igrati s Feyenoordom, a Bayer je dobio vjerovatno i najlakšeg rivala.

Parovi četvrtfinala:

Manchester United - Sevilla
Juventus - Sporting
Bayer L. - Union St-Gilloise
Feyenoord - Roma

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

U polufinalu će igrati bolji iz meča Juventus/Sporting protiv Manchester Uniteda ili Seville. Domaćin prve utakmice u drugom polufinalu bit će pobjednik meča Feyenoord - Roma, a rival će biti pobjednik duela Bayer - Union St-Gilloise.

Četvrtfinalni susreti igraju se 13. i 20. aprila, dok će finale biti odigrano 31. maja na Puškaš Areni u Budimpešti.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
S kim igra AR567AL? CEMU diskriminacija?
0 2
nakopitam
Joj volim samo sto je manćesra naletio na Spance. Utrpace im Sevilla 9 komada u dvomecu
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi