Kumbulla šutnuo Berardija i izazvao haos na Olimpicu

Nesportski potez

Kumbulla šutnuo Berardija i izazvao haos na Olimpicu

E. Škorić

Roma je u problemu jer kod kuće gubi od Sassuola sa 3:2, a da stvar bude gora - ima i igrača manje. 

Roma je trebala pobjedu na Olimpicu kako bi nastavila potjeru za Ligu prvaka, ali je doživjela šok u prvih 45 minuta.

Sassulo vodi 3:1. Gosti su poveli sa 2:0, Roma uspjela da smanji, a onda jedan užasan potez u završnici prvog poluvremena u šesnaestercu Rimljana.

Domenico Berardi je završio na zemlji nakonm duela s Marashom Kumbullom, koji ga je potom šutirao nogom dok je ovaj bio na travi.

Naravno Kumbulla je odmah dobio direktan crveni karton i tu se vjerovatno raspala Romina nada da može doći do pobjede.

Berardi je izveo penal i povisio na 3:1 te Sassuolo doveo na prag nove pobjede. Ovaj tim je i u prošlosti često znao da šokira favorite i to uporno radi iz sezone u sezonu.

Ipak, Roma je uspjela da preko rezerviste Dybale smanji na 3:2. Argentinac je zabio spektakularan gol i Roma se iznenada vratila u život.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaista ružan i nesportski potez Kumbulle, na kojeg će Jose Mourinho biti posebno ljut, mada ni Portugalca nema na Olimpicu jer je suspendovan na dvije utakmice. Kumbulla će zbog crvenog kartona propustiti naredni meč, a to je derbi s ekipom Lazija.

Nije poznato odakle Jose prati duel, no obično to radi negdje izloniran i u tišini.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi