Golijada u Rimu, a svi se pitaju gdje je Mourinho

Seria A

Golijada u Rimu, a svi se pitaju gdje je Mourinho

E. Oštraković

Sjajnu utakmicu u okviru 26. kola odigrali su Roma i Sassuolo, a na veliko iznenađenje svih gosti su odnijeli pobjedu. Konačan rezultat bio je 4:3.

Već nakon 18. minuta igre gosti su imali prednost od dva gola. Prvi gol viđen je u 13. minuti, a strijelac je bio Lauriente.

Isti igrač postigao je i drugi gol pet minuta kasnije, te je već tada povratak Rome izgledao kao nemoguća misija.

Ipak, tračak nade domaćoj ekipi donio je Zalewski golom u 26. minuti, a onda je uslijedila nevjerovatna glupost Kumbulle.

Naime, on je zbog gluposti dobio direktan crveni karton, a pri tom je skrivio i penal iz kojeg su gosti došli do trećeg gola. Strijelac je bio Berrardi, a igral se sudijska nadoknada prvog poluvremena.

Dybala je u 51. minuti postigao gol za 2:3, te se činilo da bi Roma mogla doći do boda, ali utakmica je riješena petnaest minuta prije kraja.

Oglasi

Tada je Lauriente asistirao, a gol za novo vodstvo od 4:2 postigao je Pinamonti, te je tada bilo jasno da će gosti ostvariti pobjedu.

Sve što je Roma uspjela do kraja jeste postići još jedan gol i tako ublažiti pobjedu, a to se desilo u 95. minuti utakmice. Strijelac je bio Wijnaldum.

Kada je riječ o Mourinhu, on je suspendovan na dvije utakmice, ali večeras nije bio na stadionu što je svima bilo jako čudno.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Navodno, prema informacijama italijanskih novinara, Mourinho je odlučio da negdje sam gleda utakmicu, ali sigurno da nije mogao biti nimalo zadovoljan.

Roma se sada nalazi na 5. mjestu na tabeli sa 47 osvojenih bodova, dok je Sassuolo na 12. mjestu sa 33 osvojena boda.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi