Oblak: Ništa nije riješeno, moramo biti oprezni u Torinu

Golman Atletico Madrida nakon velike pobjede

Oblak: Ništa nije riješeno, moramo biti oprezni u Torinu

Atletico Madrid je u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka slavio na domaćem terenu protiv Juventusa sa 2:0.

Iako je torinski klub bio taj koji je u prvom dijelu držao konce u igri, u nastavku Simeoneovi izabranici su zaigrali znatno bolje, što im je donijelo dva pogotka i vrijednu pobjedu pred revanš.

Da su Jorgandžije zasluženo slavile mišljenja je i golman Jan Oblak, istakavši kako su njegovi saigrači i on odigrali sjajnu utakmicu, ali da opreznosti i dalje ne smije nedostajati.

"Zaslužili smo da pobijedimo, bili smo sjajni. Bilo je još prilika, možda smo mogli još koji gol, ali treba ostati miran jer nas očekuje drugi dio posla u Italiji. Tih 2:0 nam daje lijepu prednost, no Juventus je Juventus, morat ćemo u revanšu da imamo takav pristup kao da se sada sve završilo bez golova", izjavio je Oblak nakon utakmice.

Opuštanja ne smije biti...

"Ne, ništa nije riješeno. Dobro smo se branili, uradili smo sve što smo se prije utakmice dogovorili u svlačionici i ti golovi su došli kao plod svih analiza", zaključio je slovenački internacionalac.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Uzvrat u Torinu je na rasporedu 12. marta u 21 sat.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi