Oblak šokirao Slovence: Neće da brani za reprezentaciju?!

Sjajni golman Atletica

Oblak šokirao Slovence: Neće da brani za reprezentaciju?!

Sjajni golman Atletico Madrida Jan Oblak uzburkao je sportsku javnost u Sloveniji.

Posljednjih godina Oblak je neprikosnoven na golu slovenačke reprezentacije, ali otkako je novi selektor postao Bojan Kavčić niti jednom nije nastupao za nacionalni tim niti se odazvao na treninge.

Mediji u Sloveniji pišu kako se jedan od najboljih svjetskih golmana ne odaziva pozivima selektora, a da uspostavi kontakt s Oblakom nije pošlo za rukom niti predsjedniku slovenačkog nogometnog saveza Radenku Mijatoviću.

O povredi nije riječ, jer Oblak u svom klubu trenira i igra, a iza cijele priče navodno stoji sukob. Nagađa se kako je Oblak zamjerio Kavčiću to što je nakon oproštaja Boštjana Cesara kapitensku traku umjesto njemu dao Bojanu Jokiću koji igra u Rusiji.

Koliko god Slovenija bila ispred nas, čini se kako je balkanski mentalitet još uvijek prisutan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi