Ima i bh. korijene: Cijelo selo u BiH navija za zvijezdu Atletico Madrida

U Sokolištu živi Janova baka

Ima i bh. korijene: Cijelo selo u BiH navija za zvijezdu Atletico Madrida

Ljestvice najboljih golmana svijeta vjerovatno nema bez Jana Oblaka. Partije koje ovaj Slovenac pruža na golu Atletico Madrida iz utakmice u utakmicu oduševljavaju mnoge, pa stoga i ne čudi što se njegovo ime u posljednjih nekoliko mjeseci konstantno dovodi u vezu sa najvećim svjetskim klubovima.

Oblak je rođen u Sloveniji, tačnije u mjestu Škofja Loka, no u javnosti je malo poznato da ovaj sjajni čuvar mreže zapravo ima i bh. korijene. Njegova majka je, naime, porijeklom iz sela Sokolište u općini Bosanski Novi, u njemu danas živi Janova baka Mara Majkić zbog koje svi mještani navijaju za Atletico.

Mara ne živi u izobilju, premda joj unuk s milionima koje zarađuje može izgraditi pravu vilu u selu, međutim o tome ne želi razmišljati.

"Ne bih uzela novac od Jana, osjećala bih se ružno", kazala je Oblakova baka za RTRS.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Istakla je također kako je Oblak u Sokolištu posljednji put bio prošle godine, odakle je nastavio put prema moru.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi