Oblaku je gotovo nemoguće dati gol iz jedanesterca

Fenomenalni Slovenac

Oblaku je gotovo nemoguće dati gol iz jedanesterca

S. Grebović

Atletico Madrid je kao gost savladao Getafe 1-0, a junak ovog meča bio je golman Madriđana Jan Oblak.

Jan Oblak zaustavio je sedam od posljednjih 12 jedanesteraca. To znači da ih je više odbranio (7) nego što je primio (5) za Atletico Madrid u svim takmičenjima ove sezone.

U 37. kolu španske La lige Atletico je kao gost savladao Getafe 1:0, a slovenski golman je u 77. minuti susreta odbranio jedanaesterac Faycalu Fajiru. Oblak je nakon sjajne intervencije uspio i da uhvati loptu te je tako spriječio igrače Getafea da ubace loptu u gol.

Od kada je stigao u Atletico Madrid, Slovenac je na 58 posto uspješno odbranjenih jedanaesteraca, što je zaista impresivno.

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi