Obnovljen press salon FK Sarajevo

U novom ruhu

Obnovljen press salon FK Sarajevo

Fudbalski klub Sarajevo u protekle dvije sedmice obnovio je press salon u klupskim prostorijama, koji nosi naziv po legendardnom igraču i funkcioneru bordo kluba, Svetozaru Vujoviću.

Press salon bordo kluba od 2013. godine nosi ime po Svetozaru Vujoviću, čovjeku čije srce je kucalo za FK Sarajevo. Vujović je ukupno za Sarajevo odigrao 300 službenih utakmica u periodu od 1959. godine do 1971. godine. Od 1974. godine sve do 1992. godine obnašao je funkciju direktora i bio je poznat po tome što je uvijek i na svakom mjestu branio interese kluba, igrača i navijača. U najtežim trenucima za grad i klub, on nije napustio svoje Sarajevo i nažalost, preminuo je 16.1.1993. godine. U znak sjećanja na ogroman doprinos Svetozara Vujovića press salon kluba sa Koševa nosi zadnjih pet godina njegovo ime i tako će ostati i u budućnosti, a sada ova prostora izgleda sasvim drugačije.

Naime, zahvaljujući angažmanu klupske administracije nakon više decenija ova reprezentativna prostorija kluba je zasijala u modernom izdanju. Izvršena je zamjena poda, urađeni molerski radovi, montaža novog sponzorskog zida, poboljšanje rasvjete, te obnova ormara za pehare. Podrška klubu u ovom projetku bili su partneri, Garmond Graphic, te Senigor, domaće firme i partneri Sarajeva čije prozivode i usluge je klub koristio kako bi izvršili potrebne radove.

U narednom periodu u planu su i dodatni radovi u press salonu, te drugi infrastrukturni projekti prije svega u Trening centru kluba, te na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović-Hase".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Posjetilac
Hoćete reći gradski PRESS salon? Pa oni sve živo rentaju, od Koševa do klupskih prostorija a i kamp u Butmiru su dobili na korištenje. Nemaju oni ništa svoje da obnove, jedino da zamjene šta na onim veš mašinama koje su na poklon dobili.
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi