Obračun s navijačem skupo koštao fudbalera Tottenhama

Kažnjen Eric Dier

Obračun s navijačem skupo koštao fudbalera Tottenhama

M. Šljivak

Fudbaler Tottenhama Eric Dier kažnjen je od strane Fudbalske acoijacije Engleske zbog dešavanja na utakmici FA Kupa proti Norwicha iz marta ove godine.


Dier je nakon utakmice napravio pravi haos na tribinama. Krenuo je u obračun s navijačem koji mu je vrijeđao brata, a tek četiri mjeseca kasnije saznao je i kaznu za ono što je napravio.

Igrač Spursa je kažnjen sa četiri utakmice zabrane igranja i novčanom kaznom od 40.000 funti, a dobio je i upozorenje da će naredne sankcije biti žešće.

Tako je ova sezona za Erica Diera vjerovatno završena, jer se do kraja sezone igra još samo pet utakmica, a to sasvim sigurno ne raduje menadžera Tottenhama Josea Mourinha.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Dier je standardan član prve postave Pijetlova, ali će Portugalac morati da se okrene drugim rješenjima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi