Obradovića su stalno vrebali klubovi iz Premijer lige BiH, ali karijeru nastavlja u Srbiji

Potpisao za Novi Pazart

Obradovića su stalno vrebali klubovi iz Premijer lige BiH, ali karijeru nastavlja u Srbiji · Zvanično

Esmer Oštraković

Marka Obradovića itekako pamtimo po igrama u Bosni i Hercegovini, a ponovo je postojala opcija da se vrati u našu zemlju.

Proteklu polusezonu proveo je u Metallurgu, te je odigrao deset utakmica i nije uspio postići niti jedan gol, ali je upisao asistenciju.

Nekadašnji napadač Radnika iz Bijeljine pronašao je novi klub, ali neće igrati u našoj zemlji, nego karijeru nastavlja u Novom Pazaru.

Ranije je često bio povezivan sa brojnim klubovima iz naše zemlje, ali se nije odlučio vratiti u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Nakon odlaska iz naše lige igrao je u Kazahstanu, Rusiji, Bjelorusiji, Uzbekistanu i Srbiji.

U 116 utakmica odigranih u Premijer ligi BiH Obradović je postigao 41 gol i upisao 13 asistencija, a u karijeri je postigao ukupno 99 golova.

Oglasi

Njega su na svojoj zvaničnoj stranici predstavili iz njegovog novog kluba.

"Iskusni napadač Marko Obradović (1,87m, 31) novi je fudbaler FK Novi Pazar. Karijeru je počeo u mlađim kategorijama Zemuna i Partizana a u svojoj bogatoj internacionalnoj karijeri u belgijskom Eupenu, ruskom Jeniseju, Beloruskom Torpedu, kazahstanskom Aktobeu i uzbekistanskom Metalurgu postigao je ukupno preko 100 golova. U Superligi Srbije igrao je za subotički Spartak. U Radniku iz BiH postao je najbolji strelac kluba u istoriji Premijer lige BiH. U Novi Pazar dolazi iz FC Metallurg Bekabad iz Uzbekistana", stoji u objavi FK Novi Pazar.

Kao omladinac igrao je za Zemun i Partizan, zatim se okušao u Belgiji gdje je prije dolaska u Radnik igrao za Eupen i Boussu Dour.

Nakon Radnika bio je u Kahatstanu (Aktobe i Okzhetpes), Rusiji (Enisey), Uzbekistanu (Neftchi) i Srbiji gdje je odigrao posljednju polusezonu u Spartaku.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Iako je rođen u Beogradu, kao 18-godišnjak odlučio je da promijeni reprezentaciju i zaigra za Crnu Goru. Imao je jedan nastup za U19 selekciju ove zemlje i postigao gol.

Prije toga, upisao je po pet nastupa u U15 i U17 selekcijama Srbije, ali na tih deset susreta se nije upisivao u strijelce.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi